Në vetëm 100 vite ndryshim drastik, çfarë po ndodh me tokën?

 

Disa fotografi të një piloti zvicerian në Mont Black, mali më i lartë në Alpe janë bërë shkak për të vënë alarmin nga shkëncëtarët për ndryshimet klimatike.

Kjo pasi në vitin 1919 ky pilot bëri disa fotografi ku dukeshin qartë shtresat madhështore të akullit.

Ndërkohë 100 vite më pas, në 2019 fotografitë kanë treguar qartë sesi akujt kanë shkrirë dhe ka mbetur një sasi shumë më e vogël.

Sipas shkencëtarëve ky zbulim është i frikshëm dhe duhet vënë alarmi për

Ata mendojnë se 100 vite të tjera më pas, aty sdo të ketë mbetur asnjë gram akull. /albeu.com/

 

Related Posts