Shkuan në Afrikë me mision, murgeshat kthehen shtatzëna

Diçka e tillë nuk dëgjohet shpesh. Kisha Katolike ka nisur një het im për rastin e dy murgeshave të cilat rezultuan se prisnin një fëmijë. Mediat italiane shkruajnë se murgeshat kanë mbetur shtatzënë gjatë misionit që kanë kryer në Afrikë.

Identiteti i dy murgeshave nuk bëhet me dije por mësohet se ato janë me origjinë nga Afrika dhe i përkasin dy manastireve të ndryshëm në Siçili.

Ato janë nisur me mission drejt Afrikës por kur u kthyen në Itali, pas kontrolleve të bëra zbuluan se kishin ngelur shtatzënë.

Kjo gjë i ka rënë si bo mbë Kishës Katolike, pasi lajmi është bërë publik dhe është shpërndarë në mënyrë masive. Murgeshat aku zohen se kanë kryer një “komplot” ndaj katolicizmit.

Gjithsesi nuk përjashtohet mundësia e abu zmit se ksual gjë që të cilë ne tha edhe vetë Papa Françesku, në fillim të këtij viti. Disa muaj më parë, Papa nxori një ligj të ri për të detyruar priftërinjtë dhe murgeshat të raportojnë ab uzimin sek sual.

Related Posts