Alarm i kuq! Një mesazh urgjent në “Messenger” po vjedh qindra llogari në Facebook

Shumë përdorues kanë raportuar llogari të hakuara në Facebook pasi mesazhe të çuditshme u dërguan nga profilet e miqve të tyre. Nga sa raportohet, hakimi shkakton mesazhe të paverifikuara. Mesazhet u dërgohen shumë njerëzve në listën e miqve të “viktimës”. Nuk dihet se çfarë ndodh nëse dikush klikon në mesazh, por është e mundur që duke vepruar kështu mund të infektojë pajisjen e dikujt me malware ose një virus tjetër. Një përdorues në Twitter shkroi:

Mesa duket Facebooku im është hakuar. Të gjithë në inboxin tim morën një mesazh nga unë duke thënë “Të pashë në një video”. Mos e hap, do të hakerohesh. Thjesht mendova se do t’i paralajmëroja njerëzit.

Një tjetër përdorues shkroi një paralajmërim të ngjashëm:

Mos iu përgjigjni asnjë mesazhi në messenger ose ndonjë postimi në Facebook.

Nuk dihet se kush qëndron pas sulmit, por ka disa këshilla që njerëzit mund të marrin për të mbrojtur profilet e tyre. Sigurohuni që llogaria juaj në Facebook dhe të gjitha llogaritë tuaja të mediave sociale janë të vështira për t’u hakuar. Para së gjithash, sigurohuni që fjalëkalimet tuaja të mos jenë të lehta për t’u hamendësuar dhe të mos përmbajnë asnjë informacion personal. Sigurohuni që të konfiguroni gjithashtu vërtetimin me dy faktorë, në mënyrë që të merrni sinjalizime për çdo përpjekje të dyshimtë të hyrjes në llogarinë tuaj. Një këshillë tjetër është të mos përdorni llogarinë tuaj në Facebook në një pajisje që nuk e përdorni normalisht. Për sa i përket mbrojtjes së pajisjeve tuaja, sigurohuni që të mos klikoni kurrë në lidhje të dyshimta ose t’u përgjigjeni telefonatave nga numrat që nuk i njihni. Asnjëherë mos i jepni të dhënat tuaja personale dikujt që nuk e njihni as. Një veprim i tillë mund të çojë në vjedhjen e identitetit tuaj.

Shiko tv shqip

Related Posts