Basha zbulon bisedat me ndërkombëtarët: Zgjedhje të parakohshme parlamentare dhe lokale njëkohësisht

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha nënkupton se faktori ndërkombëtar shikon si rrugën e mundshme për të zgjidhur krizën politike në vend, mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare dhe vendore në të njëjtën datë.

‘Unë nuk mund të kërkoj që çdo kush të ngrihet në nivelin e interesit publik, por nuk mund ti detyroj ti përmbahen këtij standardi. Shumica e deputetëve tanë i dorëzuan mandatet, dhe duke diskutuar çdo hap të mëtjshëm që mori më pas Edi Rama”, tha Basha në Syri.net.

Ju jeni anëtar i Partive Popullore. Si ka mundësi që pas kësaj situate Partitë Popullore nuk bënë një deklaratë për zgjedhjet moniste, as për blerjen e votave me krim dhe mafie etj. Nuk keni marrë një deklaratë në favorin tuaj

Basha: CDU nuk është anëtër i Partive Popullore?

E para e punës padiskutim që hapi është ekstrem

Nuk prisja përshëndetje nga askujt.

Në një vend normal të Natos ka një vend për opozitën. Hapësira shkoi në minus. Shpjegimi i këtij realiteti u bë edhe më i lehtë pas vendimit që mori opozita. Dhe që nuk ishte vendim personal që të prisnim kohën tonë. Ne zgjodhëm rrugën e duhur, dhe pjesë e kësaj rruge ishte edhe shpjegimi i kësaj rruge. Në këtë kuadër nuk do nënvlerësonin as CDU-në.

As qëndrimin e Autoriteve Lokale të Këshillit të Evropës. Ne jemi në rrugën e duhur për të bindur komunitetin ndërkombëtar, jemi në një pikë kthese, i gjith faktori euroatlantin e konsideron këtë gjendje jo thjesht të papranueshme, por vlerëson se zgjedhjet e parakohshme bashkë me ato lokale janë e vetmja rrugë për të zgjidhur krizën.”

Shiko tv shqip

Related Posts