Befason i riu Shqiptarë, “Nuk shkoj më kurrë në Gjermani, edhe botën me ma..

Te gjithe duan te ikin ne Gjermani per nje jete te re por ka dhe qe nuk ja dalin sepse emigrimi do te kesh nje zanat te mire dhe me pas te emi-grosh nese ti je njeri pa zanat do te kesh nje emi-grim te veshttir.Ja se si shprehte nje i re.

“Në Gjermani nuk do të vij më kurrë. As për pushime, as për vizitë.“Unë nuk e kam pranuar që me një dhomë të flejmë tetë per-sona, që një banjo të përdorim tetë vetë dhe që 30 persona të përdorin një kuzhinë”.

Me një minibus me tetë ulëse nga 14 apo 15 persona dhe dërgoheshin në fusha për të punuar. Në mbrëmje ktheheshin në vendbanime.

Shumica e punonjësve paguhet jo me orë por me sasinë e punës.E kjo punë nuk mund të bëhet brenda tetë orësh. Një sistem për eksploatim,Kush e kund’ërshton këtë, do të largohen shpejt nga puna.Për këto vende pune nuk vlejnë rregullat e punës si në Gjermani,ditorja.

Shiko tv shqip

Related Posts