Brenda burgut holandez, ku po mbahen ish-komandantët e UÇK-së

Gjykata Speciale kundër Krimeve të Luftës, ka publikuar akuzat ndaj ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, dhe ish-komandantëve të UÇK-së, të cilët ndodhen në burg prej javësh, në pritje të nisjes së gjykimit. Burgu, ku ata po mbahen ndodhet jashtë qytetit holandez të Hagës, në periferi, më saktësisht në Haaglanden të Scheveningen.

Haaglanden ështe një burg unik në Holandë. Ai është i vetmi që ka një qendër kujdesi, ku të paraburgosurit që kanë nevojë për shërbim mbahen 24 orë në ditë. Ky mund të jetë kujdes fizik, por edhe psikologjik. Ose një kombinim i të dyjave. Burgu mund të strehojë rreth 200 të arrestuar.

Të paraburgosurve u lejohet qasja ditore në ajër të pastër dhe ushtrime fizike, si dhe mundësia për të marrë pjesë në aktivitete të tjera të përshtatshme. Atyre u lejohet të lexojnë dhe shkruajnë materiale dhe kanë qasje në një bibliotekë që përmban libra, revista dhe gazeta në gjuhët e tyre amtare. Të burgosurit mund të luajnë shah, futboll, dhe lojëra tjera. Përveç kësaj, të burogsurit kanë mundësi të përdorin programe radio dhe televizive, të marrin pjesë në shërbimet fetare.

Shiko tv shqip

Related Posts