Çfarë po bën Gjermania? Ky është numri i rasteve të reja gjatë 24 orëve të fundit

Shkalla e infeksionit të koronavirusit në Gjermani mbeti nën pragun kryesor të 1.0 ndërsa numri i rasteve të reja mbeti shumë më poshtë se niveli në kulmin e shpërthimit.

Faktori i riprodhimit – ose vlera R – ra në 0.81 të martën nga 0.97 një ditë më parë sipas vlerësimit të fundit nga organi shëndetësor i vendit Instituti Robert Koch.

Mbetet shumë poshtë niveleve të arritura muajin e kaluar kur shpërthimet lokale dhe testimi i rritur e ngritën numrin deri në 2.88. Vlerësimi aktual nënkupton që 100 të infektuar me siguri do të kalojnë virusin në një 81 të mëtejshëm. Një numër nën 1.0 konsiderohet se parandalon rritjen eksponenciale në numrin e rasteve dhe një valë të dytë të infeksioneve.

Në Gjermani kishte 279 raste të reja brenda 24 orëve deri në mëngjes të Mërkurën duke e çuar gjithsej në 198.343 sipas të dhënave nga Universiteti Johns Hopkins.

Pati 10 vd*ekje të reja me numrin e përgjithshëm të vdekjeve në 9.032. Numri i vde*kjeve të shkaktuara nga virusi ka mbetur nën 50 për gati gjashtë javë.

Shiko tv shqip

Related Posts