Diabeti i tipit 2: Kjo pije e nxehtë ul sheqerin në gjak

Diabeti i tipit 2 mund të duket si një diagnozë marramendëse pasi kërkon që një person të rregullojë aspektet e stilit të jetës së tij për të shmangur kërcënimin e rritjes së nivelit të sheqerit në gjak

Për fat të mirë, marrja e vendimeve më të shëndetshme diete mund të ndihmojë në rregullimin e nivelit të sheqerit në gjak, dhe provat mbështesin pirjen e një çaji të veçantë.

Diabeti i tipit 2 është një gjendje e rëndë ku insulina që bën pankreasi juaj nuk mund të funksionojë siç duhet, ose pankreasi juaj nuk mund të bëjë insulinë të mjaftueshme.
Prodhimi i dobët i insulinës bën që nivelet e sheqerit në gjak të vazhdojnë të rriten, dhe nëse nuk trajtohen, mund të paraqesin rreziqe të mëdha shëndetësore si sëmundje të zemrës dhe sulme në tru.

Për fat të mirë, vendimet mbi dietën mund të kompensojnë mungesën e insulinës dhe të sigurojnë një mbrojtje të fortë kundër rritjes së nivelit të sheqerit në gjak.
Disa ushqime duhen shmangur ose shkurtuar në mënyrë drastike për të shmangur rrezikun e rritjes së nivelit të sheqerit në gjak, dhe si rregull i përgjithshëm, ushqimet që renditen të ulëta në indeksin e glikemisë janë më së miri që të shmangen ose të konsumohen në sasi të moderuar për të menaxhuar nivelin e sheqerit në gjak.

Indeksi i glikemisë, ose GI, mat se si një ushqim që përmban karbohidrate ngrit glukozën në gjak. Një ushqim me një GI të lartë rrit glukozën në gjak më shumë sesa një ushqim me një GI të mesëm ose të ulët.

Sipas Shoqatës Amerikane të Diabetëve, planifikimi i vaktit me GI përfshin zgjedhjen e ushqimeve që kanë një GI të ulët ose të mesëm. Nëse konsumon një ushqim me një GI të lartë, mund ta kombinosh me ushqime të ulëta të GI për të ndihmuar në ekuilibrin e vaktit.
Shembuj të ushqimeve që përmbajnë karbohidrate me një GI të ulët përfshijnë fasule të thata dhe bishtajore, patatet e ëmbla, shumica e frutave, dhe shumë bukë dhe drithëra.

Përfshirja e pijeve të caktuara me ushqimin tuaj mund të ndihmojë gjithashtu për të mbajtur kontrollin e nivelit të sheqerit në gjak, dhe hulumtimi rekomandon të pini çaj kamomili, transmeton KosovaPress.
Hulumtimet që hetojnë përfitimet shëndetësore të pirjes së çajit nga kamomili sugjerojnë se vetitë e tij antiinflamatore mund të parandalojnë dëmtimin e qelizave të pankreasit tuaj, gjë që ndodh kur nivelet e sheqerit në gjak janë ngritur në mënyrë kronike.

Në një studim të 64 personave me diabet, ata që konsumonin çaj kamomili çdo ditë me vakt për tetë javë kishin nivele të konsiderueshme më të ulëta të sheqerit në gjak sesa ata që konsumonin ujë.
Për më tepër, disa studime sugjerojnë që çaji i kamomilit mund të ulë nivelin e sheqerit në gjak me një sasi të konsiderueshme, dhe gjithashtu mund të jetë i dobishëm për parandalimin e thithjes së sheqerit në gjak pas ngrënies.

Shiko tv shqip

Related Posts