Disa fakte interesante që nuk i keni ditur më parë

Është e çuditshme, por interesante në të njëjtën kohë se si kanë funksionuar apo funksionojnë disa gjera rreth nesh, që në përditshmërinë tonë nuk i kemi vënë re dhe nuk i kemi dëgjuar. Më poshtë ju sjellim disa kuriozitete dhe fakte që nuk i keni ditur më parë:

1. Njeriu i fundit për të ecur në hënë, Gene Cernan, i premtoi vajzës së tij se do të shkruante inicialet e saj në hënë. Ai bëri inicialet e saj “TDC”, dhe ndoshta do të jetë në hënë për dhjetëra mijëra vjet.

2. Tre familjet më të pasura në botë kanë më shumë pasuri sesa pasuria e kombinuar e 48 vendeve më të varfra.

3. Në vitet 1960, CIA u përpoq të spiunonte ambasadat e Rusisë duke i kthyer macet në pajisje dëgjimi. Programi, i quajtur ‘Acoustic Kitty’, përfshinte ndërhyrje kirurgjikale duke bërë të mundur implantimin e baterive, mikrofonave dhe antenave brenda maceve.

4. Ka mbi 200 kufoma në malin Everest dhe ato përdoren si pika drejtimi për alpinistët.

5. Ka shumë përsëritje të mundshme të lojës së shahut sesa ka atome në universin e njohur.

6. Rusia nuk e konsideroi birrën alkool deri në vitin 2011. Ajo ishte klasifikuar më parë si një pije e butë.

7. Dy të tretat e njerëzve në Tokë nuk kanë parë kurrë borë.

8. Ju jeni 1% më i shkurtër në mbrëmje se sa në mëngjes.

9. Do të duhen mbi 1.000 vite për të parë çdo video në ‘YouTube’.

10. Fjalët e shkruara në ‘Tëitter’ çdo ditë do të mbushnin një libër prej 10 milionë faqesh.

Shiko tv shqip

Related Posts