E dinit këtë? Zbulohet nëse mund të mbijetojnë koronavirusi në produktet kozmetike

Aktualisht mund të themi që të gjithë jemi të preokupuar me dezinfektimin e gjërave gjë që është normale në rrethanat aktuale për shkak të coronavirusit. Mirëpo, si t’ia bëjmë me produktet e kozmetikës zbukuruese, siç janë ato të cilat i përdorim për grim?

Nuk mundemi të themi shumë mbi koronavirusin kur është fjala për produktet e grimit. Mirëpo ajo që është fakt është që virusit i duhet një vatër në mënyrë që të shumohet, andaj nuk mund të jetojë gjatë, për dallim nga bakteret – ka shpjeguar për revistën InStyle ekspertja e viruseve Angela Rasmussen.

Pas kthimit në shtëpi hapësirën tonë jetësore e ndajmë në dy pjesë: në zonë të kontaminuar dhe në zonë të pastër.

Në zonën e kontaminuar do të duhej t’i lëmë të gjitha gjërat të cilat i kemi bartur me vete dhe në vete.

Shiko tv shqip

Related Posts