E kemi mësim nga gjyshja plakë/ Hidhni kripë nëpër cepat e shtëpisë dhe do habiteni fare, ja cfarë ndodh

Kripa e trashë është një produkt që gjendet lehtësisht në markete por, në këtë artikull, nuk do t’iu tregojmë si ta përdorni nëpër receta.

Janë disa truke të vogla që e bëjnë kripën të dobishme për gjëra të tjera. Kripa e trashë është shumë e mirë për të pastruar; për shembull, mund të ele minojë njolla të ndryshme, (edhe ato të verës) mjafton të vendosni pak prej saj në zonën që është bërë me njollë, ta lini deri sa ta përthithë pak dhe më pas ta shpëlani me ujë të nxehtë.

Një tjetër mënyrë është duke e përzier kripën me ujë dhe pak uthull; me këtë përzierje mund të pastroni tapetin.

Për veshjet

Nëse disa prej rrobave tuaja mund të duken të vjetëruara nga koha, vendosini në një enë të madhe me ujë të ftohtë, kripë të trashë dhe uthull të bardhë. Do të shihni që do duken si të reja dhe ngjyrat do të kthehen si më parë.

Frutat dhe perimet

Edhe zarzavatet apo frutat mund të pastrohen me kripë të trashë. Nëse doni të jeni të sigurt për largimin e papastërtive, futini në ujë të ftohtë me kripë të trashë.

Largoni mykun

Nëjsoj si çantat e rrobës që mund të blini për të aromatizuar dollapin e rrobave, mund të bëni edhe me kripën.

Krijoni vetë një çantë të vogël me një rrobë që nuk ju duhet, mbusheni me kripë dhe lëreni mbi një mobilje apo në një kënd të shtëpisë ku shihni se krijohet myku.

Shiko tv shqip

Related Posts