E thot Shkenca A duhet të urinoni para ose pas sek*sit? Një ekspert ju përgjigjet një herë e përgjithmonë!

A është më e mençur të urinosh para ose pas se ksit? Një pyetje që mund të duket e parëndësishme, por që, ne e garantojmë, kalon në mendjet e shumë njerëzve, veçanërisht kur ata janë gati të argëtohen me partnerin e tyre. Dhe ju, a jeni nga ata, dhe sidomos ata që preferojnë të shurrojnë para ose pas se ksit? Çfarë është me të vërtetë e këshillueshme të bëni nga pikëpamja shëndetësore? Odette Freundlich, kineziolog i specializuar në dyshemenë e legenit, na ndriçon.
Crazyshtë çmenduri se sa shpesh dëshira për të shurrë mund të shfaqet në një kohë të gabuar … dhe akoma! Ju jeni me partnerin tuaj, keni kaluar një mbrëmje më të këndshme. Ju jeni gati të “filloni punë me të”, kur papritmas një kërkesë e ngutshme për të shkuar në tualet papritmas ju bie, pa patur vërtet kohë që të kuptoni pse dhe si! Dhe atje, nga frika se një aksident i pafat mund të të ndodhë në mes të dashurisë, ti vendos të heqësh fshikëzën tënde nga shtrëngimi i shurrit tuaj. Gabim i madh !

Në të vërtetë, sepse përmes këtij gjesti që mund të duket më i natyrshëm, gjithnjë e më shumë ekspertë bien dakord që ju në mënyrë të konsiderueshme rritni rrezikun e vuajtjes nga infeksione serioze të traktit urinar dhe shqetësime të keqe dhe ulni ndjeshëm shanset tuaj për të pasur një orgazëm të fuqishme!a

Infeksionet e traktit urinar:
Nëse 30% e grave në Francë thonë se tashmë kanë marrë cistit të paktën një herë në jetën e tyre, kjo ndoshta nuk është rastësi … Cistiti, kruajtja e dhimbshme, etj., Infeksionet e traktit urinar dhe shqetësimet e tjera që lidhen me traktin tuaj gjenital mund të jenë të shumëfishta dhe shumë e pakëndshme për të jetuar … por kjo nuk është më e keqja.

Në të vërtetë, nëse vendosni të shkoni për të lehtësuar fshikëzën tuaj para se të “merrni masa” me të dashurin tuaj, ju rrezikoni të shkaktoni përhapjen e disa baktereve të tilla si E-coli (shkurtesa e Escherichia coli. Shpesh përgjegjëse për infeksionet e traktit urinar në gratë ), i pranishëm në zorrën tuaj, apo edhe për ta lëvizur atë drejt uretrës, (sidomos përmes vajtjeve dhe vajtjeve të partnerit gjatë marrëdhënieve sek suale).
Nëse një urrejtje e ngutshme për të urinuar prish planet tuaja, shtyjeni bletët tuaja për më vonë.

Një orgazmë më pak intensive:
Një pasojë tjetër e urinimit para aktit, zvogëlon shanset që ju zonjat të arrini orgazëm ! Në të vërtetë, disa ekspertë dhe gjinekologë dëshmojnë se fshikëza e plotë ndihmon shumë gratë që të kenë një orgazëm shumë më intensive, shpejt! Një kusht sigurisht që të dini të përmbaheni zonjat.

Duke urinuar pas marrëdhënies tuaj, ju jo vetëm eliminoni rrezikun e infeksionit që është e mundur të kontraktohet gjatë aktit, por përveç kësaj, ju rrisni shanset për të arritur orgazëm.

Për më tepër, dijeni që është mjaft e mundur të forconi perineumin tuaj në mënyrë që të kontrolloni më mirë dëshirat tuaja për të shkuar në cepin e vogël, dhe për më tepër, për të arritur edhe një herë, më lehtë orgazmën! Çfarë jeni duke pritur për të filluar?

Shiko tv shqip

Related Posts