Greqia nën masa të jashtëzakonshme, frikë nga cikloni “Ianos”. Ja zonat ku parashikohet të godasë

Autoritetet në Greqi kanë dhënë alarmin për ciklonin”Janos” që pritet të godasë Greqinë nga nesër pasdite. Sipas informacionit të jashtëzakonshëm të siguruar nga Zëvendës Ministri i Mbrojtjes Civile, Nikos Hardalias, fenomeni jashtëzakonisht i rrezikshëm që do të godasë vendin është një “ciklon mesdhetar”. Ky është një fenomen relativisht i rrallë që po tenton të bëhet gjithnjë e më i zakonshëm.

Deti Jon dhe gadishulli i Peloponezit do të goditen me ashpërsi. Banorët e Zakynthos, Cephalonia, Ilia, Messinia, Arcadia, Argolida duhet t’i kushtojnë vëmendje të veçantë.

. Hardalias u bëri thirrje qytetarëve që të jenë veçanërisht të kujdesshëm, të sigurojnë shtëpitë e tyre, të kufizojnë lëvizjet e tyre dhe të strehohen nëse është e mundur në shtëpitë e të afërmve dhe miqve, veçanërisht nëse në të kaluarën ata janë përballur me përmbytje në shtëpitë e tyre. Në veçanti, tre udhëzimet themelore nga Mbrojtja Civile janë:

-Ata që janë në zona që janë përmbytur në të kaluarën ose afër kanë lumenj dhe brigje të mendojnë të qëndrojnë me të afërmit ose miqtë.
-Për të shmangur lëvizjet e tyre.
-Mos kaloni përrenj, ose rrugë të përmbytura.

Shiko tv shqip

Related Posts