Ilir Meta del “blof!” Miratohet opinioni final i Komisionit të Venecias

Komisioni i Venecias ka miratuar opinionin përfundimtar në lidhje me ndryshimet në Kodin Zgjedhor në Shqipëri, pas kërkesës së çuar nga Presidenti

Në këtë dokument final mësohet se nuk është miratuar asnjë ndryshim i kërkuar nga Presidenti Meta.

Komisioni kritikon veprimet e djegies se mandatave nga opozita jashtëparlamentare si akt kundër trashëgimisë elektorale europiane dhe nuk mund të jetë sot kritikuese kur e la procesin institucional në rrugë.

Kuvendi është legjitim përsa kohë ka gjithë kuorumet e nevojshme për çdo vendimarrje. Koalicionet sipas ndryshimeve ligjore janë në rregull me standartet

Kominisioni i Venencias nuk analizon procedurën parlamentare nuk ka thotë komisioni standard sa zgjat nje procedure e tillë për ndryshime kushtetuese por kuvendi ka sqaruar respektimin e procedurave dhe afateve në kushtetute e rregulloren e tij si dhe konsultimin publik.

Rekomandimet theksojnë nevojen e gjithe paleve te kontrobuojne per organizimin e zgjedhjeve ne 25 prill 2021.

Shiko tv shqip

Related Posts