Jepet skenari se si do te përfundojë Covid-19?

Si do të përfundojë Covid-19?

Një mundësi, thonë historianët e mjekësisë është që pandemia e koronavirusit mund të përfundojë më parë nga ana sociale, njerëzore se të mbarojë mjekësisht sepse, edhe nëse virusi vazhdon të qarkullojë, njerëzit mund të lodhen nga kufizimet. “Unë besoj se ekziston ky lloj problemi psikologjik dhe shoqëror i lodhjes dhe zhgënjimit – thotë Naomi Rogers, historian i Yake Universitety.

“Mund të vijë një kohë kur njerëzit të thonë “Mjaft, Unë meritoj të kthehem në jetën time normale”. Diçka që, në shumë vende, tashmë po ndodh. Disa autoritete kanë hequr kufizimet, duke lejuar sallone bukurie, parukeri dhe palestra të rihapen dhe duke sfiduar paralajmërimet nga komitetet e shëndetit publik dhe komitetet e shkencës se disa lehtësime janë të parakohshme.

“Tani ka një lloj konflikti,” vëren Dr. Rogers. “Sfida është se nuk do të ketë fitore të papritur. Përpjekja për të përcaktuar fundin e epidemisë do të jetë një proces i gjatë dhe i vështirë”, përfundon historiani Brandt.2022 do te na gje pa covid dhe ashtu sic kemi qen me pare.

Shiko tv shqip

Related Posts