Këto Janë Vetitë Shëruese Fantastike Të Lakrës Turshi

Këto janë vetitë shëruese fantastike të lakrës turshi

Aftësia shëruese e lakrës turshi tejkalon shumë bimë medicinale të njohura. 100g të lakrës turshi përmban rreth 20 mg të vitaminës C. Në vijim janë vitamina A, acidi folik, magnezi, hekuri, fosfori, kalciumi, kaliumi, natriumi, substancat e rënda dhe proteinat.

Është burim i shkëlqyer i vitaminës B12, prandaj rekomandohet veçanërisht për vegjetarianët. Lakra e kuqe është deri në shtatë herë më shëruese se e bardha, dhe ngjyra e saj tregon se ajo përmban antocianine shëruese.

Kurë për traktin digjestiv,.

Ajo që e bën lakrën turshi te ndryshme nga lakra e freskët është te bakttereet probiotike. Lakra turshi është ushqim burimor i fermentuar, e pasuruar me kultura probiotike në mënyrë natyrale.

Prandaj, lakra turshi është shumë e rëndësishme në trajtimin e sëmunddjevee të shkaktuara nga çekuilibri i florës së zorrëve, veçanërisht pas terapisë me an*tibiotikë ose kimiioteraapisë. Ka efekt të dobishëm për lukthin dhe zorrët, në miikroflorën e tyre i bën mirë tretjes.

Gjithashtu ndihmon në tretje e ushqimeve yndyrore dhe shpejton metabolizmin, i cili nxit nxejerrjen e substancave toksike nga trupi dhe pastron dhe rigjeneron mëlçinë. Kështu, pastron gj akun, ngadalëson plakjen dhe forcon rezistencën e trupit.

Shëron plaggët dhe djegiiett

Lakra turshi përshpejton shërimin e plaggëve, dhe vepron tek reumatizma dhe inflammacionii i venaave. Lokalisht mund t’a përdorni për të lehtësuar kruarjet e lëkurës për shkak të inflammacioneeve të ndryshme alergjike, djegiiet e vogla, kafshiimet e insekteeve, veçanërisht bletët ose grenzat.

Në vendin e prekur vendosni një shtresë të fletëve të lakrës turshi dhe mbështilleni me fashë ose gazë. Nëse keni kokëdhiimbje vëreni në ballë një fletë të lakrës turshi dhe mbështilleni atë me gazë.

Njerëzit që hanë shumë lakër turshi janë më të fortë dhe më rezistent ndaj sëmunddjevee. Prandaj, lakra turshi rekomandohet veçanërisht për të moshuarit, njerëzit me sistem imunitar të dobësuar dhe fëmijët.

Përfitimet nga lëngu i lakrës turshi

Lëngu i lakrës turshi ka efekte shumë të favorshme për shëndetin. Është i pasur në vitamina C, E, K dhe B, si dhe vitamina U, njëherit një nga vitaminat më të rralla, të rëndësishme për trajtimin e ulceerave në lukth dhe zorrën dymbëdhjetëgishtore. Ndër të tjera, lëngu i lakrës turshi vepron kundër kërpudhave dhe baktterevee, mbron kundër inflammacioniit, ndihmon me ulçeerat dhe trajton mammurllëkuun.

Lakra turshi në gatim

Për të përfituar të gjitha vlerat ushqyesve në lakër, konsumojeni të papërpunuar e poashtu edhe lëngun e saj. Më e shëndetshme është në formën e një sallate. Përveç kësaj, ju mund t’a gatuani, t’a skuqnni, piqnni dhe t’a kombinoni me drithëra, të tilla si elbi.

Shiko tv shqip

Related Posts