Lajm i hídhur për muzikën shqiptare, vdés këngëtari i njohur kosovar

Eshtë ndàrë nga jeta íkona e muzikës popullore Ismet Peja. Lajmin për vdékjen e këngëtarit e ka bërë të ditur djali i tij Visar Peja.

Ai nëpërmjet një postimi në ‘facebook’ ka shkruar se “Nuk dija ndryshe, as nuk mùnda ndryshe ta lajmëroj làrgimin tënd nga kjo jetë. Pusho i qetë sepse ke ngélë i përjétshëm. Të fala i bën mamasë”.

Ismet Peja u lind më 27 Prill 1937 në Gjakovë dhe është i biri i Musa Pejës, i cili ishte po ashtu këngëtar i melosit shqiptar.

Që në fëmijëri prej moshës 13/14 vjeçare filloi të mérrej me muzikë. Sukséset më të médha i arríti me shoqërinë muzikore “Hajdar Dushi”, me të cilën kishte prezantime të shumta në TVP dhe Radio Prishtinë.

Albumi i tij i parë doli në vitin 1986 me orkéstrën e “Hajdar Dushit”. Gjerë tani ka publikuar një numër të madh të albumeve muzikore dhe 4 videokaseta. Në vitin 2005 nxòri një album me djalin e tij, këngëtarin Visar Peja.

Emri i ismet Pejës do të jetë pérjétésisht i lídhur me këngën burimore shqiptare, me melosin popullor shqiptar dhe me veprimtarinë muzikore të Kosovës në përgjithësi


Zëri i bacës Ismet përmes qindra këngëve qe ai solli mjeshtërisht, qe i pranishëm për publikun për shtatë dekada me rradhë, Ai ishte padýshim monument i këngës popullore e qytetare shqiptare dhe artist me kuptimin e plotë të fjalës.

Baca Ismet në një jetë të tërë kùshtuar skénës, ishte i pranishëm për publikun edhe në muajt e fundit të jetës.

Për adhùruesit e këngës së tij, zëri i tij do të mbétet pérhérë i freskët e i pahàrruar, shpirti i tij përherë rinor e gazmor sepse siç ia thonte edhe ai vet me këngë “Robi plaket kur don vet”!

Shiko tv shqip

Related Posts