Lajm i madh për gjithë boten vjen nga OBSH, ja çfarë parashikohet

Organizata Boterore e Sendetesise ka miratuar perdorimin e nje testii te shpejte diagnostikues per ko vi d,Mesohet se keto testee jane teper te thjeshte ne perdorim dhe japin rezultate te besueshme ne nje kohe te shkurter rreth 30 minuta.

Ndonese testet e tjera kerkojne me shume kohe, keto kane edhe njecmim me te ulet, e then kjo nga shefi i OBSH TedrosAdhanom.“Ky është një moment kri/tik në reagimin ndaj pa’ndemise.

Ne i bëjmë thirrje çdo udhëheqësi vetëm tëforcojë menyren si i përgjigjet situates, të vendosin masa që ne i dimë se mund ta frenojne përhapjeen e vir-usit.

Atje ku deri tani po kontrollohet me sukses, e rëndësishme është që qeveritë të vazhdojnë, të qëndrojnë vigjileentë dhe të jenë të gatshëm dhe të investojnë sa me shume në sistemet shëndetësore kombëtare, duke përfshirë gjurmimin e kontakteve” eshte shprehur ai.

Shiko tv shqip

Related Posts