Leonardo Di Caprio: Mos ndërtoni HEC-in e Kalivaçit, ruani Vjosën!

Aktori i mirënjohur Leonardo Di Caprio ka shkruar në lidhje me masakrën që po tentohet të bëhet në lumin e Vjosës, me projektin e ndërtimit të një hidrocentrali.

Vjosa njihet gjerësisht si një nga lumenjtë më të bukur jo vetëm në Shqipëri, por edhe në Europë. Siç shkruan edhe aktori, qeveria e ka refuzuar më 25 shtator ndërtimin e HEC-it, kjo edhe falë protestave të banorëve. Në vend të tij do të ndërtohet një Park Kombëtar, i cili do të shërbejë për ruajtjen e vlerave dhe Biodiversitetit.

Në postimin e tij në Instagram, Di Caprio shprehet se shpreson që Vjosa të mos dëmtohet dhe të ruhet e paprekur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

Shiko tv shqip

Related Posts