Më në fund Italia po i afrohet zbulimit të misterit se si u fut virusi në vend, pasi deri tani nuk ka asnjë gjurmë nga “pacienti zero”

Specialistët në Itali kanë arritur të evidentojnë provën e parë se koronavirusi qarkullonte prej disa javësh në vend, përpara se të diagnostikoheshe pacienti 1 në Codogno.

Prova u gjet në tri sekuenca gjenetike të virusit në qarkullim në Lombardi, nga një grup i universitetit shtetëror të Milanos dhe spitalit “Sacco”.

Analizat e mëtejshme të gjeneve, që vijojnë, mund të nxjerrin të dhëna më të sakta të mënyrës se si ka hyrë virusi në Itali dhe rrugët e mundshme të përhapjes.

Shiko tv shqip

Related Posts