Meteorologët ngrenë alarmin: Europa do të ketë një dimër që do sjell “fatkeqësi”, ja çfarë e pret Ballkanin

Do të ketë shumë stuhi, dëborë dhe valë të ftohta në pjesën më të madhe të Evropës, por një dimër mjaft i qetë pritet në Ballkan.

“Do të ketë stuhi, por ato nuk do të jenë aq të theksuara sa vitin e kaluar,” parashikon meteorologu Jason Nichols.

“Rajoni do të ketë periudha të gjata të thata dhe të ngrohta, të pasuara nga stuhi që do të zgjasin ve vetëm një javë dhe pastaj do të kthehet sërish periudha e thatë”, tha meteorologu Tyler Royce.

Stuhitë e shpeshta nuk priten të përfshijnë Adriatikun, sipas meteorologëve të AccuWeather.

“Dimri do të shtojë borën në male, më shumë se vitin e kaluar”, shtoi Royce, ndërsa sa i përkët akullit, valët e tij do të përfshijnë masivisht lindjen e Evropës.

Shiko tv shqip

Related Posts