Ministri gjerman ngre ALARMIN, zbulon çfarë pritet të ndodhë në muajin Tetor

Ministri Federal i Shëndetësisë Jens Spahn paralajmëroi të mërkurën një rritje drastike në rasteve në Gjermani.

Sipas tij rritja mund të shkojë nga 400 deri në 800 në tetor, nëse do të ecim me ritmin aktual.

Shtetet federale do të konsultohen me njëra tjetrën në lidhje me kufizimet e reja. Gjithçka duhet të bëhet për të ruajtur shifra sa të ulëta të infeksioneve.

Spahn theksoi se kufizimet e mëparshme kufitare për momentin nuk duhet të rikthehen për shkak të ritmeve të vaksinimit dhe numrit të ulët të shtrimeve të reja në spital.

Shiko tv shqip

Related Posts