Mjekët përulen para trupit të vajzës, zemra e saj iu dhurua 27-vjeçarit

Një vajzë e re ndërroi jetë si pasojë e një aksidenti në Maqedoninë e Veriut, por familja e saj vendosi që zemrën t’ja dhurojë një 27-vjeçari.

Ndërhyrja është kryer tashmë në shtetin fqinjë, ndërkohë që Ministri i Shëndetësië Venko Filipçe ka publikuar një foto të stafit që kreu ndërhyrjen.

Mjekët shihen duke u përkulur në shenjë mirënjohje para trupit të pajetë të vajzës, zemra e së cilës shpëtoi një tjetër jetë.

“Foto historike e mjekëve që përkulen përpara vajzës së, familja e së cilës vendosi të dhurojë organet e saj. Jeta e saj u shua në mënyrë tragjike, por zemra e saj shpëtoi një tjetër jetë të re. Nuk ka fjalë për të shprehur mirënjohjen ndaj familjes. Nuk ka fjalë për të shprehur altruizimin dhe përmasën e aktiti të dhurimit të organeve. Në momente të një dhimbeje të madhe, të merret vendim për dhurim të organeve është përcaktimi  i humanitetit”, shkruan ministri Filipçe.

Shiko tv shqip

Related Posts