Mjeku i njohur lë pa fjalë/ Konsumoni 2-3 kumbulla në ditë, Ja se cfarë ndikimi kanë në tr’ajtimin e..

Ngrënia e rregullt e kumbullave rrit ndjeshëm dendësinë minerale të ko’ckave.Një studim u përqendrua tek roli i ngrenies së kumbullave në shëndetin e ko-ckave të grave.

Gratë që morën pjesë në studim u ndanë në dy kategori.Në kategorinë e parë morën pjesë gratë që konsumonin kumbulla rregullisht.Në të dytën, morrën pjesë gra që konsumonin mollë rregullisht.

Studiuesit u shprehën se kumbullat kanë aftësinë të pe’ngojne fra-kturat dhe dobesimin e ko-ckave.Ata rekomandojnë ngrënien e dy deri në tre kumbullave në ditë, një sasi që duhet rritur më vonë në 6 deri në 10 kumbulla në ditë.

Sipas studiuesve kumbullat e njoma por edhe ato të thata janë të sigurta për konsum për të gjitha grupmoshat,ditorja.

Shiko tv shqip

Related Posts