Pse shenja “Stop” është tetëkëndësh?

Një nga shenjat më të rëndësishme për shoferët, “Ndaloni” përveç “komandës” për të ndaluar makinën do të thotë në të njëjtën kohë që duhet t’i kushtohet vëmendje e madhe. A keni menduar ndonjëherë, pse është forma e saj tetëkëndore? Çfarë do të thotë kaq shumë anë dhe pse, për shembull, a nuk është katrore?

Pra, në fillim të shekullit të 20-të, rrugët amerikane ishin një rrëmujë. Shoferët nuk kishin nevojë për patentë shoferi, nuk kishte linja që ndanin rrugët dhe anët e saj, dhe natyrisht shenjat e ndalimit nuk ishin shpikur ende.

Shenja e parë zyrtare e Stop-it u shfaq në Detroit në vitin 1915, dhe ishte një formë e vogël, e bardhë dhe katrore me shkronja të zeza, e cila në asnjë mënyrë nuk i ngjan formës së tanishme të kuqërremtë dhe tetëkëndëshe të Stop-it që njohim të gjithë. Në vitin 1923, megjithatë, një degë e Departamentit të Autostradave Misisipi propozoi një ndryshim në të cilin vetë forma e shenjës mund të tregonte llojin e rrezikut përpara. Logjika ishte shumë e thjeshtë në fakt, pasi sa më shumë anë të ketë një shenjë, aq më e rrezikshme është rruga e ardhshme.

Deri në vitin 1935, ishin përdorur ngjyra të ndryshme për këto shenja, derisa u miratua propozimi i specialistëve të transportit, të cilët botuan një dokument me 116 faqe me titull “Manual për integrimin e pajisjeve të trafikut rrugor” i cili sugjeronte që shenja Stop të ishte e verdhë me të zezë letra. Forma e saj aktuale, megjithatë, me sfondin e kuq dhe shkronjat e bardha u miratua në 1954 me ribotimin e manualit.

Rrathët, pra, të cilët konsiderohej se kishin brinjë të pafund, karakterizojnë rreziqet më të rëndësishme, siç janë kryqëzimet hekurudhore. Tetëkëndëshat tregojnë rreziqet e dyta më të rrezikshme, siç janë kryqëzimet dhe shenjat në formë diamanti kalimet më pak të vështira, ndërsa drejtkëndëshat ishin rreptësisht informuese. Një filozofi që zbatohet deri më sot./

Shiko tv shqip

Related Posts