Qeveria shqiptare i ka dhënë ambiente për përdorim partisë “Bindja Demokratike” e drejtuar nga Astrit Patozi. Vendimi është marrë në mbledhjen e qeverisë të datës 25 shtator 2019 dhe është botuar në Fletoren Zyrtare më 27 shtator.

Mbledhja është drejtuar nga zv.kryeministri Erion Braeçe, në mungesë të kryeministrit Edi Rama, i cili ndodhej në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në kuadër të Asamblesë së Kombeve të Bashkuara.

Në fletoren zyrtare, është publikuar vendimi “për dhënien në përdorim, pa shpërblim, nga Drejtoria e Shërbimeve Qeveritare te partia ‘Bindja Demokratike’, si seli, të vilës nr. 1 dhe të palestrës në krah të saj, në bllokun e ish-vilave gjermane, Tiranë”.

Dosja

Vendimi per BD

Prej kohësh Astrit Patozi është akuzuar nga opozita si një “patericë” e Edi Ramës, dhe se krijimi i partisë së tij është bërë për të legjitimuar zgjedhjet e 30 qershorit, që PD-ja i cilëson si “farsë”.