Shkëlzen Berisha dhe Fatmir Mediu drejt burgut – dëshmitari special nga amerika do ju…

Kabllogramet e Ambasadës Amerikane akuzojnë Shkëlzenin dhe Mediun si përgjegjës për Gërdecin, makthi më i tmerrshëm i Sali Berishës do rikthehet në Shqipëri sapo të ngrihet Byroja Kombëtare e Hetimit.

Familja Berisha dhe familja Meta mund të arratisen në Rusi Kush ka dyshime se Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk janë në dijeni për çdo poshtërsi të politikëve shqiptarë, le të shikojë kabllogramet që ambasadorët amerikanë në Tiranë i kanë dërguar Departamentit Amerikan të Shtetit mbi veprimtarinë e zezë të politikës shqiptare.

Kabllogramet janë të bazuar në dëshmi konkrete të bëra brenda Ambasadës Amerikane, në dokumente dhe në investigime me metoda të tjera. Dosjen dhe dokumentin zyrtarë mund ta shikoni në linkun poshtë.

Disa nga kabllogramet do të jenë pjesë veprimtarisë së drejtësisë së re, pasi përmbajnë të dhëna të mjaftueshme për të nisur hetimet dhe për të arrestuar pushtetarë aktualë për krime njerëzore, korrupsion, urdhra të paligjshme, kërcënime me vdekje, shantazhe etj.

Të paktën i biri i Sali Berishës, Shkëlzen Berisha dhe Fatmir Mediu, rrezikohen pas ngritjes së Byrosë Kombëtare të Hetimit, duke u bazuar në kabllogramet e Ambasadës Amerikane drejtuare Departamentit Amerikan të Shtetit.

Për llogari të hapjes së dosjes së Gërdecit, amerikanët pritet të kthejnë në Tiranë, ish-shefin e ushtrisë shqiptare, Luan Hoxha, i kërcënuar me jetë nga Shkëlzen Berisha. Pas kërcënimit, Luan Hoxha kërkoi mbrojte nga amerikanët dhe u larguar nga SHBA nga frika se Sali Berisha mund ta eliminonte si dëshmitar kyç për Gërdecin. Tashmë situata në Shqipëri ka ndryshuar.

Drejtësia po del gradualisht nga duart e Sali Berishës dhe Ilir Metës. Kështu që dëshmitarët të kyç të krimeve më të zeza të pushtetarëve po kthehen.

Pas Izet Haxhisë, në Shqipëri pritet të mbërrijë edhe Luan Hoxha, për të dëshmuar para drejtësisë mbi rolin e Sali Berishës, Shkëlzen Berishës dhe Fatmir Mediut në Gërdec. Pas largimit, Luan Hoxha u dënua me 6 vite burg nga disa gjyqtarë të Sali Berishës. Ardhja e tij mund të jetë një katastrofë për familjen Berisha. Në rrethet politike flitet se me ngushtimin e lakut, familja Berisha dhe familja Meta mund të arratisen drejt Rusisë.

Shiko tv shqip

Related Posts

Add Comment