Shpikje intelegjente ne Librazhd. Banori nderton hidrocentral per shtepine e tij. Mahniten te gjith

Shpikje intelegjente në një fshat të Librazhdit. Banori ndërton një minihidrocentral për nevojat e tij. Rasti i pazakontë, dhe që vlen të përshëndetet, ka ndodhur në Gizavesh.

Banori me iniciale B.H. ka marrë një inisiativë të çuditshme duke ndërtuar një mini HEC që furnizon shtëpinë e tij me energji elektrike, raporton infoelbasani.al. Ai ka shfrytëzuar kanalin vaditës që merr ujë nga përroi i fshatit, ka ndërtuar një dhomë ku uji bie nga lartësia dhe vë në lëvizje pajisjen.

Kështu prodhon energji, por edhe ujit tokat.

Shiko tv shqip

Related Posts