Si të dallojmë nëse jemi me Koronavirus? Mjeku i njohur: Këto janë simptomat

Ja si te dalloni nese jeni te infektuar me covid

Mjekut imunolog Genc Sulçebe, kjo është periudha kur virozat dimërore kanë përhapje më të madhe dhe viruset gripale jane perhapur shume por gripi eshte ndryshe nga covid.

Ai shton se janë disa simptoma kyç që në 90% e rasteve paralajmërojnë njerëzit se mund të jenë të infektuar me Covid-19.

“Tani dihet që fillon stina e dimrit, njerëzit grumbullohen nëpër lokalet e mbyllura dhe infeksionet që transmetohen në rrugë respiratore shpërndahen shumë thjeshtë.

Ekzistojnë të paktën 4 koronaviruse humanë të cilët përbëjnë 25% të infeksioneve sezonale gripale të zakonshme.”-tha ai.

‘Merr frymë thellë dhe mbaje frymën për më shumë se 10 sekonda. Nëse arrin të mbash frymën pa u kollitur dhe pa përjetuar shqetësime, si shtrëngim në kraharor dhe gjendje ankthioze, tregon se nuk je i prekur nga fibroza dhe nuk ka indikacione për koronavirus. Këtë duhet ta bësh çdo mëngjes në një ambient me ajër të pastër.

Fizikanti dhe doktori japonez këshillon njerëzit të bëjnë një gjë të thjeshtë.

Sigurohuni që fyti dhe goja të jenë gjithnjë të lagësht. Pi pak ujë çdo 15 minuta. Edhe nëse virusi futet në gojë, duke pirë ujë apo lëngje të tjera, ndihmon që të kalojë nga ezofagu në stomak. Acidi që ka vetë stomaku e vret virusin. Nëse nuk pi ujë mjaftueshëm dhe rregullisht, virusi mund të futet nga ajri përmes rrugëve të frymëmarrjes dhe të prekë mushkërinë, që do të thotë rrezik.

Shiko tv shqip

Related Posts