Studimet më të reja tregojnë përse nuk do të duhej të nxirrni dhëmballët (FOTO)

Ja përse nuk do të duhej t’i nxirrni dhëmballët tuaja. Ç’janë në të vërtetë dhëmballët?

Dhëmballët janë të futura në majë dhe në fund të nofullës. Të rriturit shpesh kanë 4 dhëmballë. Mjekët këta dhëmbë i kanë shpallur të panevojshëm, andaj shpesh i nxjerrim.

Nxjerrja e tyre megjithatë mund të ketë pasoja. Për shkak të lidhshmërisë së gojës dhe pjesëve të tjera të trupit, disa njerëz ndiejnë shtangim të përhershëm pas operacionit.

Nëse ushqeheni në mënyrë të rregullt, mund t’i mbani

Shumica e njerëzve vendosin që t’i nxjerrin, në mënyrë që të mos bërlyken, mirëpo nëse ushqeheni në mënyrë të shëndetshme, do të duhej të jetë çdo gjënë rregull.

Dhëmballët janë të lidhur me zorrë të hollë

Nxjerrja e paarsyeshme e tyre mund të shkaktojë infeksione, deri te lëndimi i nervave të fytyrës, dhembje, gjakrrjedhje të pakontrolluar dhe gjithsesi shërim të gjatë.

Nxjerrja e tyre megjithatë mund të ketë pasoja. Për shkak të lidhshmërisë së gojës dhe pjesëve të tjera të trupit, disa njerëz ndiejnë shtangim të përhershëm pas operacionit.

Dhëmballët janë të lidhur me zorrë të hollë

Nxjerrja e paarsyeshme e tyre mund të shkaktojë infeksione, deri te lëndimi i nervave të fytyrës, dhembje, gjakrrjedhje të pakontrolluar dhe gjithsesi shërim të gjatë.

Për shkak të këtyre simptomave, nxjerrjen e dhëmballëve kur nuk është e nevojshme nuk e rekomandojnë stomatologët. Ata thonë që më së miri është të pritet që të shfaqet problemi, sepse te shumica kurrfarë problemi nuk shfaqet.

Ekspertë mjekësorë kanë konstatuar që numri i intervenimeve kirurgjikale është zvogëluar për 60%. Pra, më shumë se gjysma e operacioneve të nxjerrjes së dhëmballëve vërtet është e panevojshme!

Një studim i vitit 2014 ka treguar që nëse do të nxirrni dhëmballët, nuk do të thotë që do të keni vend për të gjithë dhëmbët dhe që ekziston mundësia që ajo edhe atëherë do të jetë e stërngarkuar, transmeton Telegrafi.

Nxjerrja preventive e dhëmballëve ka shumë të meta. Më së miri do të ishte që më parë të konsultoheni me stomatologun dhe të mësoni sa janë shanset që të keni probleme me dhëmballët.

Shiko tv shqip

Related Posts